Assessment


Direct inzicht in de kracht van je sollicitanten.


Meer informatieWat is een assessment?


Door middel van een online assessment krijg jij een volledig beeld van de persoonlijkheid, capaciteiten, voorkeuren, motivatie en vaardigheden van je sollicitant. Een assessment bestaat uit een aantal vragenlijsten die de kandidaat wordt gevraagd in te vullen. Het is aan de kandidaat zelf om te bepalen waar en wanneer deze de test maakt. Jij kunt zelf kiezen welke test je de sollicitant laat invullen en een deadline instellen wanneer deze uiterlijk gemaakt moeten zijn. Nadat de sollicitant de vragenlijsten heeft ingevuld, krijgen zowel jij als de sollicitant een uitgebreid rapport met alle testresultaten. De meest geschikte collega vinden was nog nooit zo gemakkelijk!

Meer weten over assessmentsassessment test
sollicitant beoordeling

Waarom wil ik een assessment test?


Het vinden van de juiste kandidaat is een erg lastige klus. Vaak zijn er veel sollicitanten die voor de functie in aanmerking willen komen, en heb je een grote berg sollicitatiebrieven door te spitten. Je kunt direct al het kaf van het koren scheiden door de kandidaten een assessment test in te laten vullen. Je hebt dan meteen een overzicht van welke kandidaten het meest geschikt zijn voor de vacature en het best passen bij je bedrijf. Dit maakt de gehele sollicitatieprocedure veel tijd en kosten efficiënter. Met e-assessments zijn zowel jijzelf als de sollicitant snel op de hoogte of er een mach met het bedrijf is.

Meer informatie


Wat meet een online assessment?


De persoonlijkheidstest schetst een beeld van de persoonlijkheidskenmerken van je sollicitant. De kandidaat wordt gevraagd aan te geven in hoeverre verschillende gedragsstellingen van toepassing op hem of haar zijn. Zo heb je meteen een beter beeld of de persoonlijkheid van je sollicitant aansluit bij jouw bedrijfscultuur.


De gedragstest laat je zien hoe je sollicitant zich wil opstellen in een werkomgeving en wat zijn of haar voorkeuren op dit gebied zijn. Het maakt dus een vertaalslag van de persoonlijkheid van de kandidaat naar het gedrag op werk. Het gedrag van werknemers is namelijk een grote voorspeller van zijn of haar functioneren. Middels een aantal stellingen maakt de sollicitant aan jou kenbaar hoe hij of zij zich in een bepaalde situatie zou gedragen.


De capaciteitentest geeft je inzicht in het werk- en denkniveau van de sollicitant. De test bestaat uit cijferreeksen en taalreeksen waarmee het analytisch en logisch redeneervermogen wordt getest. De resultaten van je kandidaat worden afgezet tegen normgroepen om zo de testscores goed te kunnen interpreteren.Een uitgebreid matchingsrapport van jouw sollicitant


Door middel van ‘predictive profiling’ wordt een matchscore voor de sollicitant berekend. Nadat de kandidaat het assessment heeft afgerond kun je het rapport met testresultaten en beschrijving terugvinden in je widget en weet jij meteen of de kandidaat door gaat in de om race jouw nieuwe werknemer te worden!


De voordelen van een e-assessment


Benieuwd geworden naar onze assessments?


Neem contact met ons op!

Ik wil meer weten over assessments