code

Een doorlopende en relevante stroom kandidaten met een doelgroep marketing campagne

Heeft uw organisatie te maken met een flinke groei? Of bent u doorlopend op zoek naar een specifieke doelgroep? Met een doelgroep marketing campagne creëert u naamsbekendheid bij een groep kandidaten die aansluiten bij het gewenste profiel.

Een doelgroep marketing campagne is een doorlopende promotie van uw vacatures. Wij creëren een campagne passend bij uw doelgroep en stemmen de content kalender volledig af op de campagne planning. Tussentijds worden de mediakanalen continu geoptimaliseerd om te zorgen voor een relevante stroom kandidaten.

Doelgroep marketing: bereik kandidaten voor meerdere vacatures

Hoe werkt doelgroep marketing?

Om een doelgroep marketing campagne op te kunnen stellen, is het van belang eerst uw doelgroep te bepalen en vervolgens in kaart te brengen. Inzicht verkrijgt u door vragen te stellen als:

  • Voor wie is de vacature bestemd?
  • Wat is het online zoekgedrag?
  • Op welke kanalen is uw doelgroep aanwezig?
  • Wat is de leeftijd van de doelgroep? Welk salaris, ambities en opleidingsachtergrond hebben zij?
  • Wat vind deze doelgroep belangrijk, welke hobby’s hebben zij en welke factoren hebben de invloed op hun gedrag?

Uit deze doelgroepanalyse ontstaat een gefundeerde doelgroepomschrijving die de basis vormt om uw doelgroep online te benaderen.

Customer journey doelgroep marketing

Doelgroep marketing bereikt kandidaten in de juiste fase van de candidate journey

De vacature enkel plaatsen op jobboards volstaat tegenwoordig niet meer. Van iedere doelgroep is namelijk slechts 10% actief op zoek naar een baan, terwijl 75% latent werkzoekende is. Uw talent kan op dit moment nog heel tevreden zijn met een huidige baan, maar wel open staan voor iets nieuws. Om ook die 75% aan te spreken werken recruiters en marketeers steeds vaker samen. Gezamenlijk worden recruitment marketing campagnes opgezet om alle ontwikkelingen en mogelijkheden te benutten en de candidate journey centraal te stellen.

Actief werkzoekenden bevinden zich eerder in deze journey dan latent werkzoekenden. Door structureel zichtbaar te zijn met een tone-of-voice afgestemd op iedere stap in de journey, werft u niet alleen meer maar ook betere kandidaten.

Uw vacaturetekst onder de loep

Een krachtige vacaturetekst is de basis voor een succesvolle werving. De tekst moet niet alleen potentiële kandidaten overtuigen om direct te solliciteren, maar ook goed vindbaar zijn in zoekmachine resultaten. Naast vacature verspreiding via online mediakanalen speelt Search Engine Optimisation (SEO) een belangrijke rol. Met slechts enkele tekstuele aanpassingen aan uw vacaturetekst kunt u de vindbaarheid van uw vacature verbeteren.  Gebruikt u een functietitel waar de doelgroep daadwerkelijk op zoekt? Op welke woorden wilt u dat uw vacature gevonden wordt? Heeft uw vacaturetekst een wervend intro? Om u te helpen bij deze vragen adviseren wij u over SEO teksten en geven tips & trics over elementen die u zeker niet moet vergeten.

Job marketing campagne voor St. Antonius Ziekenhuis

Doelgroep marketingplan in de praktijk

Op 1 januari 2016 zijn het St. Antonius Ziekenhuis te Utrecht en Nieuwegein en het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis te Woerden gefuseerd. Deze fusie heeft nieuwe mogelijkheden gebracht, waaronder de uitbreiding van gespecialiseerd verpleegkundigen. In theorie gemakkelijker dan in de praktijk. Zo kampen ziekenhuizen landelijk met een chronisch tekort aan deze belangrijke krachten. Dit wervingsvraagstuk kon zodoende een strategische aanpak goed gebruiken.

Doelgroep marketing door Adver-Online

;

De juiste boodschap, op het juiste moment, via het juiste kanaal, bij de juiste personen krijgen.

;

Hulp bij complexe recruitment vraagstukken.

;

Meerdere kwalitatieve kandidaten binnen één doelgroep.

;

Ruime ervaring met (inter)nationale opdrachtgevers in diverse branches.

;

Inregelen, opzetten, beheren en bijsturen. Wij nemen het allemaal voor u uit handen.

;

Een aantrekkelijke en SEO vacaturetekst voor uw strategische campagne.

Benieuwd wat doelgroep marketing voor u kan betekenen?

Share This