Job marketing: zó doen we dat!

Een job marketing campagne: zó pakken we dat aan!


Job marketing, het is een term die je als recruiter vast al wel eens gehoord hebt. Maar hoe werkt job marketing in de praktijk? We laten je graag zien hoe het in zijn werk gaat aan de hand van onze job marketing campagne voor onze klant Stork!Het recruitmentvraagstuk van Stork

Stork is een internationale, technische dienstverlener die ervoor zorgt dat bedrijfsinstallaties in de chemie-, gas-, olie- en energiesector optimaal werken. Stork is op zoek naar nieuwe werknemers voor verschillende functies en heeft daarvoor contact gezocht met Adver-Online om op een effectieve manier techniektalent te werven. En daar helpen wij natuurlijk graag bij!

Belangrijk is dat de kandidaten ervaring hebben met asset management en het plegen van mechanisch en elektrotechnisch onderhoud. Daarnaast is het belangrijk dat de kandidaten aansluiten bij de kernwaarden van Stork zoals integriteit, vakmanschap, teamwork en klantgerichtheid. Het doel is om binnen vier maanden de juiste doelgroep te bereiken en te enthousiasmeren om te reageren op de vacatures die Stork open heeft staan. En daar is natuurlijk een effectieve wervingsstrategie voor nodig!Stork vacature job marketing


De wervingsstrategie


De wervingscampagne die we hebben opgesteld voor Stork richt zich op de hedendaagse wervingskanalen. Zo hebben wij de campagne ingezet op social media kanalen als Facebook en Instagram, maar hebben wij de vacature ook geplaatst op vacature zoekmachines zoals Indeed. Door een strategische inzet op zulke kanalen, bereiken we de optimale exposure van de vacatures bij de juiste doelgroep.

Benieuwd naar de stappen van de wervingscampagne? Dit zijn ze:Wie maken Stork, wat onderscheidt Stork van de concurrenten en wat heeft Stork als werkgever te bieden?


Echte, aansprekende verhalen vastleggen die de aandacht trekken van de juiste doelgroep en deze aanzet tot verdere verkenning van Stork als werkgever.Wat vindt de doelgroep belangrijk? Wat zoekt een techneut, en wat hoopt hij of zij te vinden in een baan?


De content verspreiden op de meest geschikte (social media) kanalen waar de doelgroep zich het vaakst op bevindt.Zo selecteren wij de juiste doelgroep


De juiste doelgroep aanspreken is een essentieel onderdeel van de campagne. Wie is de doelgroep? En wat vinden zij belangrijk? Om te zorgen dat we de campagne op de juiste doelgroep afstemmen, hebben we de verschillende doelgroepen geanalyseerd door middel van A/B-testen. Op basis van door Stork aangeleverde data zoals leeftijd, interesses en online gedrag, testen wij door totdat we de juiste kandidaten in het vizier hebben. Facebook en Google zijn hier bijvoorbeeld ideaal voor omdat deze media over gedetailleerde gebruikersinformatie beschikken met betrekking tot bijvoorbeeld opleiding, interesses, lidmaatschap van bepaalde online groepen en natuurlijk ook demografische – en geografische gegevens. Dit maakt het voor ons mogelijk om de vacatures te tonen aan de meest passende doelgroep en daarmee de efficiency van de campagne omhoog te laten schieten.

De recruitmentcampagne van Stork verdient een grootse aanpak. Stork is namelijk op zoek naar werknemers voor vier verschillende soorten functies: werkvoorbereiding, operationeel leidinggevend, engineering en project management. Dit maakt het recruitmentvraagstuk volgens Bianca Schraag, corporate recruiter bij Stork een echte uitdaging:

“We willen vier verschillende doelgroepen aantrekken en dit zijn niet de gemakkelijkst te bereiken doelgroepen. Om voor alle functies geschikte mensen te vinden is een enorme uitdaging. We hebben veel openstaande vacatures terwijl de arbeidsmarkt krap is. De kwaliteit van de reacties laat daarom nog wel eens te wensen over. Out of the box denken is bij het vervullen van deze vacatures dus zeker nodig.”

 


De campagne


En dat out of the box denken hebben we gedaan! Voor Stork hebben we een brede en gevarieerde recruitmentcampagne opgezet. We hebben diverse contentvormen met verschillende media gecombineerd om de ideale mix te creëren waar we de vacatures mee op de kaart kunnen zetten.

 
Videorecruitment


De meeste werkzoekenden zijn te bereiken via mobiele devices. Maar hoe trek je de aandacht als je ervan uit kunt gaan dat men gemiddeld maar zo’n acht seconden tijd neemt voor elk item op zijn of haar scherm? Het antwoord is employer branding door middel van videorecruitment!
Daarom hebben wij voor de job marketing campagne van Stork een video gemaakt die passend is bij de identiteit van Stork. Met de pakkende eerste seconden van deze video, die afgestemd is op de juiste doelgroep, trekken we de aandacht van potentiële kandidaten en leiden hen naar de persoonlijke werken bij website van Stork.

 
Adver-Online heeft voor ons een recruitmentvideo gemaakt. De video laat heel goed zien wie Stork als bedrijf en werkgever is. Onze boodschap wordt goed verkondigd en in de markt gezet middels campagnes.Bianca Schraag, corporate recruiter Stork.display advertising banners advertentie


Display bannering (rich media advertenties)


Ook hebben we voor deze campagne creatieve advertentie banners ontworpen. Deze banners worden op verschillende websites en mobiele apps weergegeven. Rich media banners kun je helemaal inrichten naar je eigen wensen: tekst, (bewegend) beeld, zelfs interactieve elementen kunnen worden toegevoegd. Dit maakt de vacature advertentie een levendig, opvallend en amuserend geheel. Door middel van het Google Display Network kunnen de banners op meer dan twee miljoen websites en meer dan 650.000 apps weergegeven worden. Dit maakt het dat de banners op de meest passende sites en apps aan de juiste doelgroep kunnen worden getoond.

Natuurlijk hebben wij de meest relevante websites en apps geselecteerd voor de recruitment campagne van Stork. Daarnaast hebben we verschillende versies van de banner getest. Ongeveer veertig verschillende afbeeldingen hebben wij met twaalf verschillende teksten gecombineerd en meerdere malen getest om de juiste banner voor de wervingscampagne te kunnen selecteren. Hiervoor hebben wij gebruik gemaakt van Artificial Intelligence door middel van een zelflerend mechanisme.

 
Landingspagina


Zodra potentiële kandidaten geklikt hebben op bijvoorbeeld de verspreide advertentiebanner, vacaturetekst of bedrijfsvideo, komen zij uit de op de bijbehorende landingspagina van Stork. Het doel van deze pagina is conversie: sitebezoekers informeren over de openstaande vacature en Stork als werkgever om hen zo over te halen te solliciteren. We hebben de conversiedrempel zo laag mogelijk gemaakt en dus de mogelijkheid gegeven om op een laagdrempelige manier te solliciteren. Zo worden geïnteresseerden uitgenodigd voor een kop koffie, is er een chatfunctie en kunnen kandidaten gewoon simpelweg een mailtje sturen om interesse voor de vacature aan te geven.

Daarnaast is de landingspagina gekoppeld aan Google Analytics, zodat de voortgang en de reeds behaalde successen van de campagne real-time gevolgd kunnen worden. Nodig voor ons om de resultaten te monitoren en de campagne zo nodig bij te sturen, maar ook handig voor Stork om inzicht in hun eigen campagne te krijgen!

 
  • slide
  • slide
  • slide

Ook de landingspagina die door Adver-Online is opgesteld, weerspiegelt goed wie wij zijn. Dat heeft Adver-Online heel goed ingeschat. Daarnaast leveren zij een heel fijn en overzichtelijk dashboard bij je campagne. Je kunt de voortgang van je campagne erop in de gaten houden. Doordat het dashboard aan Google Analytics is gekoppeld, kun je er snel op zien hoeveel mensen uit welke doelgroep je webpagina hebben bezocht. Ook kun je zien vanaf welke bronsoorten deze bezoekers komen. Dat is superleuk om te volgen. Het dashboard maakt dat de resultaten makkelijk te verkopen zijn aan je manager of je HR-collega’s.

Ik ben zeer tevreden over een heel fijne samenwerking en we zijn al weer bezig met toekomstige samenwerkingen. Bianca Schraag, corporate recruiter Stork.


LEAVE A REPLY

Your email address will not be published.


Comment


Name

Email

Url