code

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Arbeidsmarktprognose 2017 zeer positief gestemd: bijna 1 miljoen vacatures

Met maar liefst 965.000 vacatures is 2017 een druk jaar voor recruiters. Tenminste, als de landelijke arbeidsmarktprognose van het UWV realiteit wordt. Een half jaar geleden was de prognose met 871.000 vacatures nog een stuk lager. Waarom dan nu toch deze positieve berichtgeving? De aanhoudende economische groei zorgt niet alleen voor het ontstaan van nieuwe banen, mensen durven ook weer meer van baan te wisselen.

Het verwachte aantal komt dicht in de buurt van de gloriejaren voor de financiële crisis van 2006 tot 2008. Toen kwam het aantal vacatures net boven de 1 miljoen uit. Ten opzichte van 2016 gaat het om een toename van 39.000 vacatures (+4%).

Naar verwachting groeit de werkgelegenheid dit jaar met 138.000 banen (+1,4%). Deze groei is voor een groot deel te wijten aan de zogenoemde flexibele banen zoals tijdelijke contracten, uitzendkrachten en zzp’ers. Verder verwacht het UWV dat meer werk ontstaat in sectoren die nauw zijn verweven met consumentenuitgaven, zoals de horeca en de detailhandel. Maar ook in de zorg en welzijn (131.000) is de groei goed te merken. Een sector die kampt met een groeiend aantal moeilijk vervulbare vacatures.

Bron: www.nu.nl – ‘Aantal vacatures stijgt richting pre-crisisniveau’

Heeft u openstaande vacatures?

Share This

Share This

Share this post with your friends!