code

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Video: waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan?

Video is een veelbesproken trend bij communicatievraagstukken. Sterker nog, je zou kunnen stellen dat je er gewoonweg niet meer aan ontkomt als je een doelgroep wil bereiken. Niet alleen omdat online video effectief is gebleken, wat wij natuurlijk stiekem al jaren weten, maar ook omdat steeds meer organisaties kiezen voor dit medium. Waarom zou jij dan achterblijven?

Starten met video? Maak eerst een aantal belangrijke keuzes!

Video is een erg breed begrip en voor wie er niet bekend mee is kan het best lastig zijn om de juiste keuzes te maken. Laat je bijvoorbeeld een video maken door een zogenaamde éénpitter, die voor weinig geld zijn camera-gadgets komt uitstallen en daarnaast ook wel een beetje kan monteren. Of benader je een professioneel video-productiebedrijf? En dan zijn er ook nog bureaus die je voor een aanzienlijke investering het gevoel geven dat je het project onderbrengt bij een professional. Maar is dat ook echt zo?

Voor het maken van een goede keuze is ook de vraag ‘wat voor video heb je nodig om jouw doelgroep te bereiken?’ van groot belang. Er zijn niet alleen ontelbaar veel creatieve concepten, er zijn ook nog eens enorme verschillen in de kwaliteit van uitvoering. Om nog maar te zwijgen over de werkelijke impact van het concept op jouw doelgroep. Door de uiteenlopende prijzen, het groot aantal aanbieders en de kwalitatieve verschillen is het logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Deze ‘drempel’ overwonnen? Dan begint het leuke gedeelte!

Na 25 jaar werkelijk alles op het gebied van televisie maken gedaan te hebben, ben ik een aantal jaar geleden met een collega gaan nadenken over het maken van online video’s voor bedrijven. Een nieuwe uitdaging voor ons allebei, want hoe kunnen wij hoogstaande kwalitatieve en effectieve video-content voor iedereen bereikbaar maken?

Uiteindelijk bleek het antwoord verrassend simpel: je hoeft alleen maar te bepalen wat een video moet opleveren. Het doel is niet het maken van een video, maar het behalen van rendement. De video is slechts het middel om dit te bereiken. Je kan je uiterste best doen om anders te willen zijn met de gekste en meest creatieve ideeën, maar soms is het reeds beproefde al sterk en effectief genoeg. Zoals een oud-gezegde ook wel luidt; less is more.

Employer branding video ter ondersteuning van een recruitment campagne

In deze tijd kampen heel wat bedrijven met een enorme personeelsuitdaging. Vooral daar waar schaarste heerst aan specifieke professionals is het lastig vacatures te vervullen. Het gebruik van video is een ideale oplossing om vacatures op een creatieve manier in de markt te zetten, maar kan ook goed gebruikt worden om potentiële kandidaten op een transparante manier kennis te laten maken met de organisatie.

Het is een bekend gezegde; een foto zegt meer dan 1.000 woorden. Stel je dan eens voor wat je met een video kunt bereiken. Deze zegt wel meer dan een heel boekwerk!

Zo schep je met een employer branding video een goed beeld van de organisatie. Iets wat onmogelijk is in een geschreven tekst of zelfs een foto. En juist dát is erg belangrijk gebleken, want als de werkzaamheden bij zowel bedrijf X als Y hetzelfde zijn dan zijn het factoren als werksfeer, collegialiteit en doorgroeimogelijkheden die de doorslag kunnen geven. In combinatie met bijvoorbeeld een social media recruitment campagne geef je video een podium, zodat je verzekerd bent van bereik en de juiste distributie van de boodschap. En dat allemaal dankzij één simpele video!

Adver-Online biedt deze dienstverlening aan ter ondersteuning van diverse recruitment campagnes. Meer informatie over video recruitment vindt je hier.

Ook een sprekende video om de employer brand te versterken?

Share This

Share This

Share this post with your friends!