Social Media Recruitment


Adverteren op de kanalen waar jouw doelgroep zich bevindt met social media recruitment.


Meer informatieWat houdt social media recruitment in?


Met social media recruitment plaats je je vacatures op de plekken waar talenten zich gemiddeld twee uur per dag op begeven: sociale media. Social media nemen een groot deel van ons leven in beslag en we steken er veel tijd in. Dat maken social media ideaal om de meest succesvolle sollicitanten aan te trekken. Door op platforms als Facebook en Instagram te adverteren heeft je vacature een enorm bereik. De perfecte kans om de sollicitant te bereiken waar je naar op zoek bent!

Meer weten? Vraag vrijblijvend advies aan!
social media recruitment


recruitment campagne

Waarom wil ik een social media recruitment campagne?


Wist je dat 31% van de Nederlanders via social media zoekt naar vacatures? Facebook en Instagram worden daarbij het meest gebruikt. Door het plaatsen van je vacatures op social media bereik je niet alleen de actief werkzoekenden, ook bereik je de kandidaten die nog niet direct op zoek zijn naar werk, maar wel door jouw vacatureadvertentie getriggerd kunnen worden. Je vist dus in een grote vijver!


Werven via social media, hoe gaat dat in zijn werk?


Om te beginnen zetten wij van Adver-Online een beeldende advertentie voor je op die toegespitst is op de doelgroep die voor jouw bedrijf geschikt is. Door de juiste tone of voice en de boodschap toe te voegen waar je doelgroep ontvankelijk voor is, leveren wij een overtuigende advertentie met een duidelijke call-to-action. Doordat sociale media over veel gebruikersdata beschikken, kunnen wij jouw vacature gericht adverteren en bij de juiste kandidaten op bijvoorbeeld hun Facebooktijdlijn laten verschijnen. Leeftijd, locatie, taal, opleiding, beroep/functie/werkgever en gedrag/interessegebieden kunnen daarin allemaal meegenomen worden. Natuurlijk houden wij ook de resultaten scherp in de gaten en sturen wij de campagne waar nodig bij om hem te optimaliseren. Jij hoeft je dus nergens druk over te maken!

Wij adviseren je graag
sociale media


Op welke sociale media wordt de recruitmentcampagne ingezet?


Er zijn verschillende social mediakanalen die geschikt zijn voor vacaturemarketing. Om te bepalen welk social mediakanaal voor jouw vacature het beste is, voeren wij graag een doelgroepanalyse uit. Natuurlijk is het ook mogelijk om op meerdere kanalen je recruitmentcampagne in te zetten. Wij bekijken wat voor jouw bedrijf het beste werkt! Aan de hand van een contentkalender zorgen wij voor een doorlopende zichtbaarheid van je vacatures.


Het grootste sociale netwerk is zonder twijfel Facebook, met op dit moment 9,6 miljoen gebruikers binnen Nederland en wereldwijd zelfs 1,65 miljard. Omdat Facebook zowel persoonlijke als demografische gegevens van gebruikers verzamelt, biedt adverteren op Facebook de meest uitgebreide mogelijkheden als het gaat om targeten.

Met 500 miljoen Tweets per dag, meer dan 240 miljoen actieve gebruikers wereldwijd en 2,6 miljoen geregistreerde gebruikers in Nederland is Twitter een druk bezocht social media platform. Naast targeting via demografie, taal en interesses, kan uw doelgroep ook op basis van volgende accounts en profielen bereikt worden.

Adverteren op Instagram is sinds oktober 2015 beschikbaar in Nederland. Wereldwijd kent Instagram al 400 miljoen gebruikers en in Nederland 1,8 miljoen. Er zijn drie mogelijkheden om op Instagram te adverteren namelijk met foto-, carrousel- of film-advertenties. Daarnaast biedt Instagram de mogelijkheid om te targeten op leeftijd, geslacht en locatie.Een social media recruitment campagne door Adver-Online


Vandaag nog starten met social media recruitment?


Maak een vliegende start met een campagne opgesteld door Adver-Online.

Ja, ik wil een social media recruitment campagne!