code

Zorg & welzijn: effectief werven in een krappe arbeidsmarkt

Werven in de zorg is een vak apart. Met online recruitment ervaring voor ziekenhuizen en zorginstellingen zoals Alrijne Zorggroep, Bravis Ziekenhuis, de Zorgboog, GGD Hollands Midden en WijZijn Traverse Groep weet Adver-Online waar het op aankomt als het gaat om arbeidsmarktcommunicatie en recruitment in de zorgsector.

Focus op de juiste doelgroep

Met 1,4 miljoen medewerkers is de zorgsector nog steeds de grootste van Nederland. Maar de zorg is complexer geworden, waardoor de behoefte aan hoger opgeleid personeel flink is toegenomen. Zorgprofessionals moeten niet alleen zorg kunnen verlenen maar ook een scala aan andere competenties beheersen door onder andere:

  • meer complexe zorg thuis
  • zelfsturende teams
  • technologische veranderingen

Een lastige combinatie die niet zomaar iedereen bezit.

Headhunting versus recruitment

Om grote groepen kandidaten aan te trekken zetten organisaties vaak headhunters in. Een investering tussen de 20 en 40% van het jaarsalaris is een bedrag waar je als organisatie dan toch wel rekening mee moet houden. Een forse kostenpost dus, zeker voor zorginstanties! Wij helpen onze zorgklanten binnen de veelal beperkte budgetten aan creatieve en vernieuwende oplossingen om bij deze specialistische kandidaten in het vizier te komen.

Een succesvolle recruitmentcampagne geeft de doorslag

Enkel exposure op een jobboard en uw website gaat niet voor het gewenste resultaat zorgen. Hoe werf je dan wel in een krappe arbeidsmarkt? En nog belangrijker hoe onderscheid jij je van concurrerende werkgevers? Ga de strijd aan met een strategische recruitment campagne en maak de recruitment doelstellingen waar. Wij weten kandidaten te vinden, te bereiken en aan te zetten tot solliciteren!

Wervingsdruk in de zorg

De arbeidsmarkt van de zorg staat onder enorme druk door een toenemende vraag en een krimpend aanbod. Dit legt niet alleen financiële druk op de werving en selectie, het vraagt ook om een andere doelgroep benadering. Wij kennen de doelgroep door en door en volgen de ontwikkelingen in de zorg op de voet.

Nieuwsgierig?

Lees over onze aanpak voor Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis of het St. Antonius Ziekenhuis.

Meer weten over werven in een krappe arbeidsmarkt?

“Wij ervaren de samenwerking met Adver-Online als plezierig! Snelle reacties/acties en prima adviezen. Door hun inzichten èn uitgebreide mogelijkheden hebben we goede en gekwalificeerde respons. Het is prettig schakelen met Adver-Online.”

Moniek Morsink
Corporate Recruiter St. Antonius Ziekenhuis

“De winst van onze samenwerking zit voor ons in de data en kennis op het gebied van digitale oplossingen.”

Manon Hagenaars
Adviseur Arbeidsmarkt, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Adver-Online: online recruitment marketing

Uw partner voor al uw recruitment activiteiten

Job marketing

Door de inzet van slimme tools vergroten wij de online zichtbaarheid van uw vacature. Wij brengen recruitment en marketing samen en bereiken zo de actief én latent werkzoekenden. Op weg naar de juiste kandidaat!

> Lees meer

Doelgroep marketing

Structureel op zoek naar dezelfde doelgroep? Met een doelgroep marketing creëert u naamsbekendheid bij kandidaten die aansluiten bij het gewenste profiel. Wij houden focus op respons van kwalitatieve sollicitanten.

> Lees meer

Employer branding

Toon het unieke karakter van uw organisatie om uw employer brand te versterken en zo meer en betere kandidaten aan te trekken. Kandidaten zoeken namelijk niet alleen een nieuwe baan maar ook een werkgever die bij ze past!

> Lees meer

Recruitmentsysteem

Sneller kandidaten beoordelen? Minder tijd kwijt zijn aan administratieve handelingen? Krijg grip op uw recruitmentproces met behulp van HROffice Recruitment en verbeter direct de candidate experience.

> Lees meer

Ieder recruitment vraagstuk is voor ons uniek

maar een crossmediale aanpak is altijd hét antwoord!

Meer weten over werven in de zorgsector?

Share This