code

Vergroot de online zichtbaarheid van uw vacature met een job marketing campagne

Job marketing werkt voor vacatures die echt op moeten vallen. Vermarkt met een job marketing campagne gericht uw vacature en bereik zo gegarandeerd potentiële kandidaten. Door de inzet van een optimale mediamix trekt u de aandacht van zowel actief als latent werkzoekenden.

Samenhang is voor job marketing campagnes de key. Succes is alleen verzekerd als verschillende recruitment kanalen goed op elkaar aansluiten en elkaar versterken. Of het nu gaat om een landingspagina, jobboards of een campagne via Google of Social media. De kanalen, boodschap, timing en doelgroep: alles moet kloppen.

Wat is job marketing?

Waar employer branding bij uitstek een oplossing is voor de lange termijn, werkt job marketing voor een snelle en effectieve vacature vervulling. Het doel van job marketing is voor een specifieke vacature de geschikte kandidaat vinden. Zo kunt u uw time-to-hire aanzienlijk verlagen en quality-of-hire enorm verbeteren. Meer kwalitatieve kandidaten tegen lagere kosten, daar gaan wij voor!

Customer journey voor job marketing

Job marketing bereikt kandidaten in de juiste fase van de candidate journey

De vacature enkel plaatsen op jobboards volstaat tegenwoordig niet meer. Van iedere doelgroep is namelijk slechts 10% actief op zoek naar een baan, terwijl 75% latent werkzoekende is. Uw talent kan op dit moment nog heel tevreden zijn met een huidige baan, maar wel open staan voor iets nieuws. Om ook die 75% aan te spreken werken recruiters en marketeers steeds vaker samen. Gezamenlijk worden recruitment marketing campagnes opgezet om alle ontwikkelingen en mogelijkheden te benutten en de candidate journey centraal te stellen.

Actief werkzoekenden bevinden zich eerder in deze journey dan latent werkzoekenden. Door structureel zichtbaar te zijn met een tone-of-voice afgestemd op iedere stap in de journey, werft u niet alleen meer maar ook betere kandidaten.

Uw vacaturetekst onder de loep

Een krachtige vacaturetekst is de basis voor een succesvolle werving. De tekst moet niet alleen potentiële kandidaten overtuigen om direct te solliciteren, maar ook goed vindbaar zijn in zoekmachine resultaten. Naast vacature verspreiding via online mediakanalen speelt Search Engine Optimisation (SEO) een belangrijke rol. Met slechts enkele tekstuele aanpassingen aan uw vacaturetekst kunt u de vindbaarheid van uw vacature verbeteren.  Gebruikt u een functietitel waar de doelgroep daadwerkelijk op zoekt? Op welke woorden wilt u dat uw vacature gevonden wordt? Heeft uw vacaturetekst een wervend intro? Om u te helpen bij deze vragen adviseren wij u over SEO teksten en geven tips & trics over elementen die u zeker niet moet vergeten.

Job marketing campagne voor ETZ

Een job marketing campagne in de praktijk

Voor functies die moeilijk te vervullen zijn schakelt ETZ graag de hulp in van Adver-Online. Kennis van hun expertise centrum gecombineerd met data en kennis van Adver-Online brengt succesvolle recruitment campagnes tot stand. Deze campagnes zorgen ervoor dat zij weinig tot geen werving & selectie bureaus meer in hoeven te schakelen om vacatures te vervullen. Dit scheelt niet alleen geld, maar ETZ kan daardoor ook veel op eigen kracht doen.

Job marketing campagne door Adver-Online

;
De juiste boodschap, op het juiste moment, via het juiste kanaal, bij de juiste personen krijgen.
;
Toegang tot een netwerk met innovatieve recruitmenttools.
;

Ruime ervaring met (inter)nationale opdrachtgevers in diverse branches.

;

Een aantrekkelijke en SEO vacaturetekst voor uw strategische campagne.

;

Inregelen, opzetten, beheren en bijsturen. Wij nemen het allemaal voor u uit handen.

Benieuwd wat een job marketing campagne voor u kan betekenen?

Share This